Clinton nimetas islamivastast videot tülgastavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane USA- ja Iisraeli-vastane meeleavaldus Jeemeni pealinnas Sanaas.
Tänane USA- ja Iisraeli-vastane meeleavaldus Jeemeni pealinnas Sanaas. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton mõistis täna hukka islamit naeruvääristava amatöörfilmi, mis Lähis-Idas rahutusi on vallandanud, ja toonitas, et USA valitsusel ei ole sellega mingit pistmist.

«Meie, minu enda jaoks on see video tülgastav ja laiduväärne. Sellel paistab olevat sügavalt küüniline eesmärk – mustata suurt usundit ja esile kutsuda raevu,» ütles Clinton AFP teatel. «Ent nagu ma ütlesin eile, pole mingit, absoluutselt mingit õigustust sellele videole vägivallaga reageerida.»

Demonstratsioonid USA välisesinduste juures Egiptuses, Liibüas, Jeemenis ja mujal on nüüdseks kestnud kolm päeva. Vihased islamistid peavad mullu Californias vändatud filmi «Moslemite süütus» nende usku solvavaks.

Teisipäeval sai surma USA suursaadik Liibüas Chris Stevens ja veel kolm ameeriklast, kui granaadiheitjatega relvastatud äärmuslased ründasid USA konsulaati Banghazi linnas.

Clinton ütles, et vägivalla õhutamisest peavad hoiduma nii valitsuste, kodanikuühiskonna kui ka usuorganisatsioonide liidrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles