Taliban kutsus mosleminoori ülestõusule

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prohvet Muhamedi pilava filmi vastu meelt avaldav pakistanlane eile Karachi linnas.
Prohvet Muhamedi pilava filmi vastu meelt avaldav pakistanlane eile Karachi linnas. Foto: Scnapix

Pakistanis tegutsev islamiliikumine Taliban kutsus noori moslemeid kogu maailmas kaitsma oma usku ning avaldama meelt prohvet Muhamedi pilava filmi vastu.

Sarnaselt teistele islamimaadele avaldati ka Pakistanis meelt filmi «Innocence of Muslims» vastu, milles kujutatakse prohvet Muhamedi petise, seelikuküti ja hullumeelsena, kes kiitis heaks laste seksuaalse ärakasutamise ning massimõrvad. Moslemite jaoks on prohveti kujutamine, rääkimata tema solvamisest, aga pühaduseteotus.

«Me kutsume eriti Pakistani noori üles kaitsma oma usku ja selle pühadust,» vahendas uudisteagentuur AFP Tehreek-e-Taliban Pakistan esindaja e-kirja teel tehtud pöördumist.

«Te te pole viletsamad kui poisid Banghazis,» lisati teates, viidates Ida-Liibüas asuvale linnale, kus meeleavaldajad ründasid sealset USA esindust, tappes suursaadiku ja veel kolm ameeriklast.

«Ärge lootke, et teie türannidest valitsejad midagi teevad, kuna nad on leppinud eluga alanduses,» kuulutati pöördumises, mille kohaselt tõusevad moslemid kõikjal maailmas üles sionistidest ja ristisõdalastest islami vaenlaste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles