Valgevene opositsioonipartei boikoteerib valimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene autoritaarne president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene autoritaarne president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Opositsioonierakond Valgevene Rahvarinne langetas tänasel kongressil otsuse võtta oma kandidaadid parlamendivalimistelt maha.

Pärast pea kolm tundi kestnud diskussioone otsustati, et partei 31 kandidaati valimiskampaanias ei osale.

Rahvarinne tõi põhjuseks asjaolu, et võimud ei täitnud demokraatlike jõudude esitatud tingimusi, mille seas oli muu hulgas poliitvangide vabastamine ja erakonna liikmete lülitamine valimiskomisjonide koosseisu.

«Võimudele ei ole kasulik demokraatlike kandidaatide osalemine valimistel, nad näitasid algusest peale, et ei ole huvitatud vabadest ja demokraatlikest valimistest,» ütles erakonna esimees Aleksei Janukevitš.  

«Valimistelt lahkumine võimaldab meil säilitada selge ja ausa positsiooni ning lihtsustab tööd Valgevene ühiskonnaga,» lisas ta.

Valgevene parlamendivalimised toimuvad 23. septembril. Enne Rahvarinde otsust valimistel osalemisest loobuda, kandideeris parlamendi 110 kohale 360 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles