Poola keelustas Tšehhi päritolu kange alkoholi müügi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil eemaldab Praha poepidaja nmüügilt kange alkoholi pudeleid.
Pildil eemaldab Praha poepidaja nmüügilt kange alkoholi pudeleid. Foto: SCANPIX

Poola sanitaarinspektsiooni peainspektor keelustas pühapäeval Tšehhi päritolu kangete alkohoolsete jookide müügi seoses septembri algul vallandunud metanoolimürgituste lainega, mis on nõudnud vähemalt 19 inimelu.

Müügikeeld ei kehti veinile ja õllele.

Tšehhi tervishoiuministeerium karmistas reedel veelgi erimeetmeid, kehtestades ajutiselt täieliku keelu enam kui 20-protsendise alkoholisisaldusega jookide müügile. Tšehhi politsei viis ühtlasi läbi haarangu tuhandetes baarides ja poodides, tehes reede õhtul ja laupäeva hommikul üle 19 000 kontrollreidi.

Tšehhi tervishoiuminister Leoš Heger kinnitas ajakirjandusele, et muuhulgas ka hotelle ja isegi lennureise hõlmav keeld võib kesta veel «mitmeid nädalaid».

Alates 6. septembrist on alkoholimürgituse tagajärjel surnud vähemalt 19 inimest. Mürgitusnähtudega on haiglas veel 20 inimest, neist mitme seisund on kriitiline. Paljud on pimedaks jäänud ja mõned koomas. Kannatanutele said saatuslikuks metanooli sisaldanud viin ja rumm.

Enim ohvreid on salaalkohol nõudnud riigi kirdeosas.

Vähemalt kaks inimest on surnud metanoolimürgitusse Poolas ja üks Slovakkias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles