Kaks Valgevene parteid boikotib lähenevaid valimisi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukašenka-vastased plakatid ja T-särk miljonite marsil Moskvas.
Lukašenka-vastased plakatid ja T-särk miljonite marsil Moskvas. Foto: SCANPIX

Valgevene Rahvarinne (BNF) ja Ühinenud Kodanikepartei (OGP) otsustasid boikoteerida lähenevaid parlamendivalimisi.

Vastava otsuse langetasid erakonnad oma hiljutistel kongressidel, vahendas Interfax.

BNF otsustas valimistelt eemale jääda, sest võim ei täitnud tingimusi, mille puhul partei oleks olnud nõus välja tulema. Tingimuste seas oli poliitvangide vabastamine ja maksimaalse arvu BNFi liikmete lisamine valimisringkondade komisjonidesse.

Selle partei ridadest pidi alamkoja valimistel kandideerima 31 inimest.

Ühinenud Kodanikeparteil oli plaanis esitada 38 kandidaati. Seda, miks Anatoli Lebedko juhitav erakond otsustas valimistest eemale jääda, pole avaldatud. Küll aga on selge, et nüüdsest pole viies valimisringkonnas alternatiivset kandidaati.

Valgevene esindajatekoja ehk parlamendi alamkoja valimised leiavad aset 23. septembril. Kokku on valimistele üles seatud enam kui 360 kandidaati, kes pürgivad 110-le saadikukohale. Valimised leiavad aset ühemandaadilistes ringkondades.

Vaatamata sellele, et Valgevenes võimuparteid pole, toetavad kõik rahvasaadikud president Aleksandr Lukašenkat. Esindajatekoja praeguses koosseisus, mis valiti aastal 2007, pole ühtegi opositsiooni esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles