Kabulis tuli Muhamedi pilavideo tõttu tänavatele sadu inimesi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinnas Kabulis tulid täna tänavatele sajad inimesed, kes loopisid kividega USA baasi, süütasid autosid ja karjusid «Surm Ameerikale».

Vihapurske taga on internetis avaldatud video, kus moslemite väitel mõnitatakse prohvet Muhamedi, vahendas AFP.

Protestiaktsioon leidis aset NATO ja USA sõjaväebaasi Camp Phoenix lähistel pärast seda, kui Hezbollah’ juht oli kutsunud moslemeid solvangu tõttu uutele väljaastumistele.

Kabuli politseiülema Mohammad Ayoub Salangi sõnul kogunes protestiavaldusele üle tuhande afgaani, kes süütasid politseiautosid ja kaubakonteinereid.

Kergeid vigastusi sai 40-50 politseinikku, ütles Salangi ja lisas, et sai ka ise kiviga pihta.

Põlevatest rehvidest kerkis taevasse paks suitsupilv ja suured kivid lükati tänavatele, kui kaupmehed sulgesid oma ärid ning põgenesid.

Ka Pakistani erinevates linnades kogunes meeleavaldustele tuhandeid inimesi. Indoneesias avaldati USA vastu meelt näiteks Medanis, Bandungis ja Jakartas. Medanis õnnestus politseinikel hoida ära USA konsulaadi ründamine.

Eelmisel teisipäeval alanud USA-vastased meeleavaldused on levinud paarikümnesse riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles