Salaalkohol on Tšehhis ja Poolas nõudnud vähemalt 25 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi politsenik Praha baaris kontrollimas kange alkoholi müügi keeldu.
Tšehhi politsenik Praha baaris kontrollimas kange alkoholi müügi keeldu. Foto: SCANPIX

Tšehhis 20 inimelu nõudnud metanoolimürgituste laine on nüüdseks levinud naaberriikidesse.

Slovakkias viidi eile haiglaravile neli inimest, kes jõid ära pudeli Tšehhis valmistatud ploomibrändit, mille nad ostsid internetist, vahendas AFP.

Poolas on viimase kahe nädala jooksul salaalkoholi tarbimise tagajärjel surnud viis inimest, kuid juhtumid ei ole tingimata seotud Tšehhi mürgitustega. Poola võimud keelasid eile Tšehhis valmistatud kange alkoholi müügi.

Tšehhis on kohaliku meedia teatel metanoolimürgitusega haiglates umbes 40 inimest ja nende arv võib kasvada. Tervishoiuministeeriumi andmetel jõi enamik neist kas viina või kohalikku rummi tuzemak'i.

Tšehhi kange alkoholi tootjate ja importijate liidu sõnul moodustab salaalkohol ilmselt 20 protsenti kogu alkoholist, mida riigis tarvitatakse. 10,5 miljoni elanikuga Tšehhis tarvitavad täiskasvanud Moldova järel maailmas kõige rohkem alkoholi.

Alates möödunud reedest on riigis keelatud enam kui 20-protsendilise alkoholisisaldusega jookide müük. Keeld võib kesta kuid, tunnistas tervishoiuminister Leos Heger. Ühtlasi on Tšehhi politsei korraldanud haaranguid tuhandetes baarides ja poodides, et kontrollida keelu täitmist.

Mürgitamiste algallikat ei ole siiani kindlaks tehtud, politsei on juhtumiga seoses vahistanud 23 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles