New Yorgis otsiti pomme kahest lennukist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgist Helsingisse saabunud Finnairi reisilennuk
New Yorgist Helsingisse saabunud Finnairi reisilennuk Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide julgeolekujõud juhtisid ööl vastu tänast New Yorgis J. F. Kennedy nimelise lennuvälja turvatsooni kaks reisilennukit, millele oli tehtud pommiähvardus.

Üks lennukitest (Airbus 330-300) kuulus Finnairile ja see oli just saabunud Helsingist. Teine oli American Airlinesi Boeing 767, mis saabus San Franciscost, vahendas wsvb.com.     

Mõlema lennuki läbiotsimine kestis ligikaudu tund aega. FBI ja lennujaama turvajõud küsitlesid lennukite meeskondi. Kummastki lennukist terroriste ega lõhkekehi ei leitud ja nii lubati neil hiljem oma teekonda jätkata.

Intsident tekitas pooletunnise viivituse ka kõigi teiste lennukite jaoks, mis pidid J.F. Kennedey nimeliselt lennuväljalt umbes samal ajal õhku tõusma.

 Ametivõimude teatel öeldi anonüümses telefonikõnes, et kaks terroristi peitsid maandumistelikute juurde lõhkekehi.   

Finnairi teatel tehti Ameerika Ühendriikides eile mitmeid alusetud telefonikõnesid, kus teatati väidetavast pommiohust või röövist, vahendas yle.fi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles