Helsingisse saabus meelt avaldama 14 našisti

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi ehk märtsis 2007 kogunes našistide meeleavaldusele Moskvasse 15 000 noort.
Kaks aastat tagasi ehk märtsis 2007 kogunes našistide meeleavaldusele Moskvasse 15 000 noort. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tallinnast saabus täna hommikul Helsingisse Kremli-meelse Naši-liikumise 14 aktivisti, peamiselt on tegemist 25-aastaste meestega.


Helsingin Sanomat Online'i

andmetel on valdav osa pärit Eestist, mõned ka Peterburist.

Pressikonverentsil väitsid nad, et Nõukogude Liit ei okupeerinud Teise maailmasõja ajal Eestit. Nad nimetasid Eestit ebademokraatlikuks riigiks, mis kasutab apartheidi ehk rassieraldust Eestis elavate venelaste suhtes.

Noorte väitel on nende meeleavalduse peamiseks põhjuseks seminaril näidatav film «Soviet Story». Filmis kõrvutatakse kommunistide tegusid fašistide omadega.

Našistid olid äärmiselt üllatunud, kuuldes, et tegelikult filmi täna ei näidatagi.

Ka Soomes ringles varem tegelikkusele mittevastavaid jutte filmi näitamisest.

Našistide meeleavaldus algab kell 15, kuid selle täpset toimumiskohta pole avalikustatud, kirjutab Helsingin Sanomat Online.

Täpselt samal ajal tutvustatakse Sanomatalos kirjanike ja kolumnistide Sofi Oksaneni ning Imbi Paju koostatud soomekeelne artiklikogumik «Kõige taga oli hirm».

Eesti saatkond korraldab esmaspäeval Helsingis koostöös Läti ja Leedu saatkondade, kirjastusega WSOY ning Soome Audiovisuaalarhiiviga ajalooseminari «Hirm müüri taga», mis on pühendatud 60 aasta möödumisele märtsiküüditamisest ja 20 möödumisele raudse eesriide ja Berliini müüri langemisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles