Jaapan: 11 Hiina laeva sisenes vaidlusalusesse alasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani vaatlejad Uotsurijima saare juures.
Jaapani vaatlejad Uotsurijima saare juures. Foto: SCANPIX

Üksteist Hiina laeva sisenes vaidluseid saari ümbritsevasse piirkonda, teatas Jaapani rannavalve täna.

«Kella 16.30 (kohaliku aja järgi) paiku märgati Uotsurijima saare lähistes vetes kümmet Hiina seirelaeva,» kinnitas rannavalve pressiesindaja AFP-le.

Üks Hiina patrullpaat sisenes Kubajima saart ümbritsevatesse vetesse kell 12.16, kuid selle asukohast pole hiljem mingit märki.

Ükski laevadest ei sisenenud Jaapani territoriaalvetesse, küll aga läksid need piirkonda, mida vastavalt rahvusvahelisele merenduseeskirjale teatakse kui ümbritsevat tsooni.

Täna varem oli kaks jaapanlast ujunud Uotsurijima saarele. «Kaks jaapanlast jõudsid Uotsurijimale kell 9.30. Rannavalve teatel on sealt juba ka lahkunud,» rääkis riigiminister Osamu Fujimura ajakirjanikele.

Uotsurijima on Ida-Hiina meres suurim viiest asustamata väikesaarest ja kolmest kaljulaiust, mida kontrollib Jaapan, kuid millele pretendeerivad ka nii Hiina kui Taiwan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles