Aserbaidžaan kuulutab kaks astronauti persona non grataks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi astronaut ja Šveitsi Kosmosekeskuse professor Claude Nicollier.
Šveitsi astronaut ja Šveitsi Kosmosekeskuse professor Claude Nicollier. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani võimud kavatsevad kuulutata persona non grataks kaks astronauti, kes hiljuti viibisid Mägi-Karabahhis.

USA astronaut Charles Duke ja Šveitsi astronaut Claude Nicollier viibisid tunnustamata Mägi-Karabahhi Vabariigi pealinnas Stepanakertis, kus leidis aset teaduskonverents «Inimene ja kosmos», vahendas 1news.az.

Konverents oli pühendatud hiljuti lahkunud USA astronaudi Neil Amstrongi mälestusele. Piirkonna liider Bako Sahakjan tänas väliskülalisi saabumise eest ja kinnitas, et konverents aitab kaasa teaduse arenemisele Mägi-Karabahhias.

Aserbaidžaani välisministeeriumi hinnangul väisasid Duke ja Nicollier Mägi-Karabahhiat illegaalselt ja ilma Aserbaidžaani võimudega kokku leppimata. Seetõttu tuleb mõlemad mehed kuulutada ebasoovitavateks isikuteks.

USA õhujõudude brigaadikindral 76-aastane Charles Duke kuulus Apollo-16 meeskonda ja oli aastal 1972 noorim Kuule astunud USA astronaut.

67-aastane Nicollier, kes on esimene Šveitsi astronaut, on osalenud neljal kosmoselennul aastatel 1992-1999, mis kestsid kokku üle 40 ööpäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles