Gruusia vanglaminister astus vägistamisskandaali tõttu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thbilisis toimus täna vanglaskandaali pärast meeleavaldus.
Thbilisis toimus täna vanglaskandaali pärast meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Gruusias, kus keset ägedat valimisvõitlust tulid päevavalgele ja põhjustasid skandaali videod vangide arvatavast peksmisest ja vägistamisest, astus täna ametist tagasi vanglateminister.

Osa eile õhtul opositsioonilise telekanali TV9 poolt avalikustatud videosalvestisest kujutab nuuksuvat poolpaljast meesvangi Thbilisi vanglas, kes palub halastust, enne kui ta ilmselt kumminuiaga vägistatakse.

«See, mis juhtus vanglas nr 8, on hirmuäratav ning ma esitasin oma tagasiastumispalve peaministrile,» ütles minister Hatuna Kalmahhelidze televisioonis näidatud kommentaaris.

President Mihheil Saakašvili kinnitas oma avalduses, et Gruusia ei kavatse sellist käitumist sallida – ei vanglates ega kusagil mujal.

Siseministeerium kinnitas oma avalduses, et vahejuhtumi lavastasid kinnimakstud provokaatorid.

«Me ei ole selleks üle saanud karistamatuse ja õigusetuse aastatest, et lasta mõnedel inimestel, olgu nad pärit kriminaalsest maailmast või, veelgi halvem, karistussüsteemist enesest, selliseid kuritegusid toime panna,» kinnitas ta.

Riigipea kinnitusel on enamus süüdlastest juba vahistatud.

Siseministeerium kinnitas oma avalduses, et vahejuhtumi lavastasid kinnimakstud provokaatorid. Selles öeldakse, et arvatavad kuritarvitajad olid vanglaametnikud, kes kohtlesid vange ebainimlikult ning tegid videosalvestisi varasema üksikasjaliku plaani kohaselt.

Saakašvili valitsuspartei seisab järgmisel kuul silmitsi kõige raskema valimisvõitlusega alates võimuletulekust 2003. aasta roosirevolutsiooni järel, olles vastamisi opositsiooniga, mille on taaselustanud miljardärist ärimees Bidzina Ivanišvili, kelle telekanal videod ka avaldas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles