Al-Qaeda ähvardas tappa prantslastest pantvangid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil neli Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru käes vangis olevast kuuest prantsuse pantvangist. Pierre Legrand, Marc Feret, Daniel Larribe ja Thierry Dole rööviti ja vangistati 2010. aasta sügisel Nigeris.
Pildil neli Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru käes vangis olevast kuuest prantsuse pantvangist. Pierre Legrand, Marc Feret, Daniel Larribe ja Thierry Dole rööviti ja vangistati 2010. aasta sügisel Nigeris. Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru ähvardas kolmapäeval tappa prantslastest pantvangid, sest nende andmetel toetab Pariis sissetungi islamistide võimu all olevasse Mali põhjaossa.

Islami Maghrebi Al-Qaeda (AQIM) märkis pöördumises, et «see hullumeelne kavatsus põhjustab mitte ainult pantvangide surma, vaid uputab kogu Prantsusmaa Azawadi soodesse».

Prantsusmaa sulgeb reedel oma saatkonnad ja koolid umbes 20 riigis, kus võidakse vaenulikult reageerida prohvet Muhamedi pilapiltide ilmumisele ühes Prantsuse satiiriajakirjas, teatas päeval välisministeerium. Islamimaades toimuvad sageli meeleavaldused pärast reedest palvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles