Saksa «metsapoiss» kadus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin van Helsum
Robin van Helsum Foto: SCANPIX

Aasta tagasi tegelesid Saksamaa võimud ootamatult välja ilmunud teismelisega, kes hiljem paljastus nooreks hollandlaseks Robin van Helsumiks.

«Metsapoisiks» ristitud noormees ilmus järsku Berliini linnavalitsusse, kus teatas, et ta nimi on Ray ning ta on elanud pikka aega metsas, edastab The Telegraph.

Ta ei osanud võimudele öelda oma nime, päritolu ega seda, kus ta varem elanud oli. Poisi sõnul ta ema hukkus kaua aega tagasi autoõnnetuses ning viimased aastad enne Berliini tulemist elas ta koos isaga metsas. Isa suri ning ta mattis isa metsa. Politsei ei leidnud poisi osundatud kohast ühtegi surnukeha.

Ametnikud pidasid teda esialgu britiks, kuna ta rääkis väga head inglise keelt.

Saksamaa politsei tegi pärast pikaajalist uurimist kindlaks, et poiss on pärit Hollandist ja ta nimi on Robin van Helsum, kes on 20-aastane.

Ta oli nalja pärast lahkunud oma kodust Hengelost ning suundunud Berliini.

Ta elas pärast identiteedi paljastumist noortekodus.

Saksa politsei andmetel kadus noor hollandlane sellel suvel. Põhjuseks võib olla see, et Saksa võimud nõuavad van Helsumilt ligi 20 000 eurot valeinformatsiooni esitamise ja tema ülalpidamise eest.

Hollandlasele maksti Berliinis elamise ajal sotsiaaltoetust ning ta käis saksa keele tundides.

Saksa politsei arvates võib van Helsum olla ikka Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles