Aktivistid: Süüria ülestõusus on hukkunud üle 29 000 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Süüria Armee võitlejad eile Aleppos.
Vaba Süüria Armee võitlejad eile Aleppos. Foto: SCANPIX

Süürias mullu märtsis puhkenud valitsusvastases ülestõusus on hukkunud üle 29 000 inimese, teatasid inimõiguslased täna.

«Kolmapäeva (19. septembri) seisuga oli alates mässu puhkemisest kogu Süürias saanud surma vähemalt 20 755 tsiviilelanikku, 1148 ülejooksikut ja 7095 sõdurit,» teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman AFP-le.

Esialgsete andmete kohaselt tapeti täna vähemalt 41 inimest, lisas Abdel Rahman. Seega on kokku hukkunud üle 29 000 inimese. Lisaks sai täna Kirde-Süürias Raqa provintsi Ain Issa külas bensiinijaamas toimunud plahvatuses surma vähemalt 30 tsiviilelanikku, teatas vabaühendus hiljem. Aktivistide sõnul rünnati bensiinijaama hävituslennukilt.

Hukkunute arv ei hõlma tuhandeid inimesi, kes on süüdistuseta vahi alla võetud ning kellest paljud on kardetavasti surnud.

Tsiviilohvrite hulka on arvatud tsiviilelanikud, kes on relvad haaranud ja režiimivastase võitlusega ühinenud. Hukkunute arv ei hõlma tuhandeid inimesi, kes on süüdistuseta vahi alla võetud ning kellest paljud on kardetavasti surnud, täpsustas Abdel Rahman.

«Samuti on meil teateid kõikjal riigis leitud sadadest tuvastamata surnukehadest,» ütles Abdel Rahman. «Samuti usume, et hukkunud režiimisõdurite hulk on palju kõrgem, kuid sõdurite surmadest ei teatata.»

Suurbritannias baseeruva organisatsiooni andmed tuginevad Süürias viibivate arstide, aktivistide ja ajakirjanike teadetel.

ÜRO andmeil on hukkunud üle 20 000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles