Kaardiväeülem: Iisraeli sõda Iraani vastu on paratamatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani armee sõdurid
Iraani armee sõdurid Foto: SCANPIX

Iisraeli sõda Iraani vastu toimub varem või hiljem, aga selle tulemusena juudiriik hävitatakse, ütles Iraani eliitüksuse revolutsioonilise kaardiväe ülem täna.

«See sõda tuleb, aga me ei tea kus ja millal,» vahendasid uudisteagentuurid ISNA ja Farsi kindral Mohammad Ali Jafari sõnu.

«Iisrael, see häbiväärne vähkkasvaja soovib meie vastu sõda, aga me ei tea, millal see sõda tuleb. Nad peavad sõda ainsaks võimaluseks meile vastu hakata, aga nad on nii rumalad, et nende isandad (USA) peaksid nad peatama.»

«Kui nad alustavad, tähendab see nende hävingut ja sellega on lool lõpp,» hoiatas kindral.

Tema avaldus on esimene kord, kus Iraan tunnistab sõjalise konflikti võimalust Iisraeliga, seni on ta nimetanud seda juudiriigi liidrite blufiks.

Viimastel nädalatel on kahe riigi pinged süvenenud ja Iisrael ähvardab õhurünnakutega Iraani tuumarajatistele, et teha lõpp tuumaprogrammile, mille eesmärgiks peetakse relvade väljatöötamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles