Mootorratturid protestisid Brüsselis tehnoülevaatuse plaani vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratturid Brüsselis
Mootorratturid Brüsselis Foto: SCANPIX

Sajad mootorratturid põristasid täna ümber Euroopa Liidu peakorteri Brüsselis, avaldades meelt kavatsuse vastu kehtestada mootorratastele ja rolleritele tehnilise ülevaatuse kohustus.

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas tahab, et kaherattaliste mootorsõidukite tehnilist seisundit hakataks senisest rangemalt kontrollima ja «potentsiaalselt eluohtlikud» sõiduriistad teedel ringi ei liiguks.

Mootorratturite ühendused on aga seda meelt, et EL-i üleseid ühtseid nõudeid ei ole vaja ning tehnilise ülevaatuse nõue on selle tööstusharu lobi tulemus.

Euroopa Mootorratturite Ühenduste Liit (FEMA) taunib laupäeval üleeuroopalisele protestiaktsioonile kutsuvas avalduses EL-i plaani kui «tarbetut ja kulukat». FEMA sõnul on praegu liikmesriikides kehtivad nõuded piisavad ja iga riigi oludele vastavad.

Mootorrataste iga-aastane regulaarne tehniline ülevaatus läheb FEMA hinnangul maksma 1,2 miljardit eurot, kuid liiklusohutuse seisukohast ei anna see mitme sõltumatu uuringu põhjal midagi juurde.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles