Šveitslased lükkasid suitsetamiskeelu karmistamise tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretikonid
Sigaretikonid Foto: SCANPIX

Šveitslased lükkasid pühapäevasel referendumil tagasi ettepaneku karmistada siseruumides suitsetamise keeldu.

Ainsana hääletas keelu karmistamise poolt Genf, ülejäänud 25 kantonis olid selle vastased enamuses.

Ettevõtjate liit tervitas rahvahääletuse tulemust, öeldes, et karmimad seadused oleks asetanud restoranidele ja teistele majandusharudele raske koorma.

Hääletuse eel tehtud küsitluse põhjal oli 52 protsenti sammu vastu, 41 protsenti poolt ja seitse protsenti kõhkleval seisukohal.

Tööruumides ja avalikes kohtades suitsetamise keelu karmistamise soovi taga oli Šveitsi kopsuarstide ühendus, mis soovis kehtivatesse seadustesse selgust tuua.

Šveits kehtestas kinnistes tööruumides ja avalikes kohtades suitsetamise keelu kahe aasta eest, aga selles on terve rida erandeid ja ka reeglid ei ole kõigis 26 kantonis ühesugused.

Kaheksas kantonis, seal hulgas Genfis, on suitsetamine keelatud restoranides, baarides ja haiglates, ülejäänud 18 kantonis on reeglid leebemad ja mõnel pool tohib näiteks väikses baaris suitsetada.

Pühapäevasel referendumil pandi hääletusele piirangute ühtlustamine kaheksa rangema kantoni järgi, et kaitsta passiivseid suitsetajaid, ütles algatusrühma kuuluv arst Jean-Charles Rielle.

Genfi kohviku-, restorani- ja hotelliomanike ühenduse president Laurent Terlinchamp rääkis aga, et keelu ühtlustamine on «nõiajaht» ja äärmuseni viidud hügieenikultus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles