Eesti ja Gruusia sõlmisid kaitsekoostööleppe

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseminister Urmas Reinsalu ja Gruusia kaitseminister Dimitri Šaškini kahe riigi vahelist kaitsekoostöölepet allkirjastamas.
Eesti kaitseminister Urmas Reinsalu ja Gruusia kaitseminister Dimitri Šaškini kahe riigi vahelist kaitsekoostöölepet allkirjastamas. Foto: Kaitseministeerium

Eesti kaitseminister Urmas Reinsalu ja Gruusia kaitseminister Dimitri Šaškini sõlmisid esmaspäeval Thbilisis kahe riigi vahelise kaitsekoostöökokkuleppe, mille kesksel kohal on Eesti toetus Gruusia NATO-suunalistele püüdlustele.

«Gruusial seisab ees tõsise tööga ääristatud tee, ehitamaks õigusriiki, mis lähtub lääne demokraatiatele omastest põhimõtetest,» lausus Reinsalu.

Eesti kaitseminister tunnustas ka Gruusiat senitehtud töö ja reformide eest, samuti panuse eest Afganistanis. Gruusia kaitseminister Šaškini tänas Eestit toetuse ja hea koostöö eest, teatas ministeerium.

Reinsalu asetas esmaspäeval ka pärja Kangelaste väljakule Thbilisi ning kohtub Gruusia asevälisministri Nikoloz Vašakidzega.

Teisipäeval kohtub kaitseminister ka Gruusia julgeolekunõukogu sekretäri Giga Bokeriaga, Euroopa ja euro-atlandi integratsiooni aseministri Elene Khoshtaria ning Gruusia relvajõudude ühendstaabi ülema kindralleitnant Devi Tšankotadzega.

Samuti peab Reinsalu Gruusia riigikaitseakadeemias loengu Eesti liitumisprotsessist NATOga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles