ELis võib õhusaastatus kahandada elu kahe aasta võrra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELis võib õhusaastatus kahandada elu kahe aasta võrra
ELis võib õhusaastatus kahandada elu kahe aasta võrra Foto: SCANPIX

Euroopa keskkonnaagentuuri (EEA) andmetel võib õhusaastatus Euroopa Liidu riikide elanike eluiga kahe aasta võrra kahandada.

EEA raportis seisab, et keskmiselt on ELi riikide elanike eluiga saastatuse tõttu kaheksa kuud lühem, mõningates väga saastatud paikades aga kaks aastat lühem, edastab Reuters.

Euroopa Liidu riikides on õhus väikseid ohtlikke saasteosi, mis tekitavad südame- ja veresoonkonna haigusi ning kopsuvähki.

Eriti ohtlik on olukord Poolas ja ka teistes Ida-Euroopa riikides ei ole see kiita. Põhjus sellest, et seal on palju rasketööstust.

Ohtlikud haigust tekitavad osakesed satuvad õhku liiklusest ja tehastest.

Teiseks probleemiks on osoon ehk trihapnik. Uurimine näitas, et 2010. aastal  sai Euroopa Liidu riikide elanikest 97 protsenti osooni rohkem kui  WHO poolt terviseriski piiriks kehtestatud on.

Euroopa keskkonnaagentuur on Euroopa Liidu eriamet, mis jälgib liikmesriikide keskkonda ja annab selle kohta informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles