Lähis-Ida hetkeolukord Obamat ei rahulda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide president Barack Obama nimetas Lähis-Ida konflikti hetkeolukorda jätkusuutmatuks ja viitas taas kord Palestiina omariikluse vajalikkusele.


Obama sõnul on Ühendriikide jaoks kriitilise tähtsusega, et osapooled liiguksid edasi kahe riigi lahendi suunas, teatas Reuters.

«Me teame, et hetkeolukord on jätkusuutmatu. Meie jaoks on kriitilise tähtsusega liikuda edasi kahe riigi lahenduse suunas, kus iisraellased ja palestiinlased saaksid elada külg külje kõrval oma riigis rahus ning turvalisuses,» ütles Obama.

Varem on Obama administratsioon lubanud jätkata jõupingutusi Palestiina riigi loomise nimel, kuid kaitsta seejuures jätkuvalt ka oma suurimat piirkondlikku liitlast Iisraeli.

«See [rahu saavutamine Lähis-Idas] pole varasemast kergem, kuid ma arvan, et see on vajalik,» ütles Obama televisioonis edastatud pressikonverentsil vastuseks küsimusele, kas Iisraeli uus valitsus teeb rahu saavutamise keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles