Riigiduuma tahab karistada pühakodade rüvetajaid ja usklike mõnitajaid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees õigeusuikooniga
Mees õigeusuikooniga Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma võttis läbivaatamiseks seadusprojekti, mis puudutab usklike tunnete solvamist ja pühakodade rüvetamist ning süüdimõistetute kriminaalkorras karistamist.

Maksimaalne karistus sarnase kuriteo eest on kolm aastat vangistust, vahendas Interfax. Ka võib määrata kuni 300 000 rubla suuruse trahvi või 200 tundi ühiskondlikke töid.

Oluliselt karmima karistuse saab määrata, kui tegemist on kultusobjektide teotamise või sarnaste esemete lõhkumisega. Nilovi sõnul näeb seadusprojekt ette süüdlaste karistamist kuni 5-aastase vangistuse või 500 000 rubla suuruse trahviga.

Praegu saab usklike tunnete haavamise eest määrata kuni 1000-rublase rahatrahvi.

Parlamendi ühiskondlike ühenduste ja religioossete organisatsioonide komitee juht Jaroslav Nilov ütles ITAR-TASSile, et kõigil on Pussy Rioti ümber toimuvast ammu kõrini.

Vene ametnikud said idee kriminaalkaristuse sisseviimisest pühapaikade rüvetajatele just seoses eelpoolmainitud ansambli punkpalvusega Lunastaja Kristuse katedraalis Moskvas.

Moskva kohus karistas Pussy Rioti liikmeid Nadežda Tolokonnikovat, Maria Aljohhinat ja Jekaterina Samutsevitšit huligaansuse pärast ning määras neile kaheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles