Vaimselt terveks tunnistatud Malmö saritulistajat ootab vangla

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mangs Malmö kohtusaalis.
Peter Mangs Malmö kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Malmöt aastaid hirmu all hoidnud saritulistaja Peter Mangs tunnistati vaimselt terveks ja ta peab seetõttu vanglasse minema.

Malmö ringkonnakohus mõistis mehe juulis süüdi kahes mõrvas ja neljas mõrvakatses ning kolmes ebaseaduslikus rünnakus, vahendas thelocal.se. Enne otsuse väljakuulutamist pidi ta läbima psühhiaatrilised uuringud.

Uuringu tulemused avalikustati täna. Vastavalt kohtupsühhiaatrite otsusele polnud Mangsil mentaalseid probleeme tulistamiste ajal ega ka uuringute ajal ja ravi ta seega ei vaja.

Mangs lasi esimese ohvri maha juba 2003. aastal, kuid hoidis Malmö elanikke hirmul eriti aastatel 2009-2010. Tema motiiviks on peetud võõrviha, kuna ohvrid olid ühe erandiga immigrandid.

Mees võeti kahtlustatavana kinni 2010. aasta oktoobris pärast laiaulatuslikke otsinguid.

Ringkonnakohus hakkab Mangsi küsimust arutama 3. oktoobril ja esialgsete oletuste järgi peaks saritulistaja karistus selguma veel oktoobri jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles