Soome politsei: lapse röövinud mees tunnistas teo üles

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soomes Kotkas eile aset leidnud lapseröövi uurivad politseinikud ütlesid tänasel pressikonverentsil, et mees tunnistas teo üles ja kuna eeluurimine on pooleli, siis motiivi kohta praegu midagi kindlat öelda ei saa.

Operatiivjuhi komissar Ilari van der Steeni sõnul suudeti lapse arvatav asukoht teha kindlaks tema mobiiltelefoni abil ja otsingud keskendusid seetõttu Pernoo piirkonda.

Tüdruk leiti üles kolm tundi pärast kadumist ühest lukustatud suvilast, mille ukse politseinikud maha lõhkusid. Vaatamata sellele, et lapse käed ja jalad olid kinni seotud ning ta oli abiväge oodanud mitu tundi, oli ta suhteliselt reibas.

Tüdrukult ja ka avalikkuselt saadud vihjete abil leiti mitu tundi hiljem üles kõnealune hall kaubik ja selle 1990. aastal sündinud juht. Pressikonverentsil selgus, et mees oli kaine ja ilma kriminaalse taustata.

Komissar Juha Junkkari rääkis Kymenlaakso politseijaoskonnas aset leidnud pressikonverentsil, et lapseröövis kahtlustatav mees on soomlane ja tema kinnivõtmine leidis aset avalikus kohas ja rahulikult.

Oletatav lapseröövel tegutses esialgsete andmete järgi üksinda. Laps ja mees teineteist ei tunne.

Junkkari tüdruku perekonna kohta detaile ei avaldanud. Ühe ajakirjaniku küsimusele lapse bioloogilistest vanematest jättis ta vastamata, kuid kinnitas, et kõnealune juhtum pole seotud tüliga hooldusõiguse ümber.

Politsei esitas kohtule taotluse võtta mees eeluurimise ajaks vahi alla. Võimalik vastus peaks tulema homme.

Pressikonverentsil selgus, et lapse otsingutesse kaasati 50 politseinikku, kaitsejõud andsid helikopterit.

8-aastane tüdruk sõitis eile rattaga koolist koju, kui ta ootamatult ühte kaubikusse tõmmati. Intsident leidis aset Tavastila külas kell 12.50, kui laps oli jõudnud päris kodu lähedale. Kuna ta koju ei saabunud, võttis ema kohe ühendust politseiga.

Junkkari sõnul oli mees lapse kaubikusse saamiseks kasutanud kerget vägivalda ja sidunud kinni tema käed-jalad. Kaubiku tagaosas olev laps suutis siiski mingil moel helistada ja nii sai politsei aru, et tegemist on tõsise looga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles