Putin soovitab läänel Lähis-Idas enam mitte sekkuda

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin võttis täna Kremlis vastu uute suursaadikute volikirju.
Vene president Vladimir Putin võttis täna Kremlis vastu uute suursaadikute volikirju. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles täna, et lääneriigid peaksid oma vigadest õppust võtma ja hoiduma sekkumast Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida kriisiriikide siseasjadesse.

Putin ei maininud otseselt käimasolevat kodusõda Süürias, vaid pidas ilmselt silmas lääneriikide jõulisi avaldusi, näiteks USA ja Iisraeli ähvardusi Iraani vastu jõudu kasutada, vahendas AFP.

Välise sekkumisega kaasneb ebastabiilsus ja kaos, ütles Putin Kremlis toimunud tseremoonial uutele suursaadikutele. «Viimastel aastatel on elu näidanud meie jutu tõelevastavust. On aeg toimuvast viimaks õppust võtta.»

Putin on alates eelmisest aastast teravalt kritiseerinud lääneriike nende õhurünnakute pärast Moskva lähedase liitlase Liibüa vastu, samuti on ta vastu üleskutsetele, et Süüria president Bashar al-Assad tagasi astuks.

Venemaa on arvustanud ka Iisraeli ähvarduse eest rünnata Iraani ning on üritanud end ÜROs kujutada kui rahvusvahelise õiguse kaitsjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles