Naši komissar pani Pussy Rioti ülejäänud liikmete leidmiseks välja autasu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkpalvus Lunastaja Kristuse katedraalis Moskvas veebruaris 2012, millest võttis osa viis maskides naist. Kolm naist mõisteti süüdi huligaansuses ja saadeti kaheks aastaks vangi.
Punkpalvus Lunastaja Kristuse katedraalis Moskvas veebruaris 2012, millest võttis osa viis maskides naist. Kolm naist mõisteti süüdi huligaansuses ja saadeti kaheks aastaks vangi. Foto: SCANPIX

Kremli-meelne noorteliikumise Naši komissar Konstantin Goloskokov pani välja autasu inimesele, kes omab teavet punkpalvusel osalenud Pussy Rioti ülejäänud kahe liikme asukohast.

Esialgne summa on 50 000 rubla, vahendas Interfax.

«Peamine ebaõiglus nende tüdrukute loos on see, et mõned osalistest istuvad kinni ja teised viibivad vabaduses. Me peame selle ebaõigluse parandama ja aitama korrakaitsejõududel leida ülejäänud huligaane,» ütles Goloskokov.

Punkpalvus Lunastaja Kristuse katedraalis leidis aset veebruaris ja sellest võttis osa viis maske kandnud naist.

Katedraali turvamehed viskasid ansambli liikmed alguses lihtsalt pühakojast välja, pärast hakati arvatavaid osalisi kinni võtma. Praeguse seisuga mõistis kohus huligaansuses süüdi Maria Aljohhina, Nadežda Tolokonnikova ja Jekaterina Samutsevitši ning karistas neid kahe aasta pikkuse vangistusega.

Kohtus nähtud videolindilt tehti kindlaks, et katedraalis oli vähemalt neli naist, kuid neid võis olla ka viis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles