Saakašvili: Gruusia valimised on vabamad kui varem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili eile ÜRO peaassambleel.
Gruusia president Mihheil Saakašvili eile ÜRO peaassambleel. Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili ütles ÜRO peaassambleel peetud kõnes, et usub eelseisvate üldvalimiste aususse ja objektiivsusse.

«Gruusia valis vabaduse ning läheb mööda seda teed, vaatamata erinevatele probleemidele ja välisele sekkumisele,» ütles riigipea eilses kõnes, mida Gruusia telekanalid otsepildis edastasid.

President väljendas ustavust sellele teele, mida tema sõnul kinnitavad ka 1. oktoobril toimuvad parlamendivalimised.

«Neist tulevad veelgi vabamad ja ausamad valimised kui varasemad, ning kõik rahvusvahelised organisatsioonid kinnitavad poliitiliste jõudude konkureerimist ja võrdseid võimalusi,» osutas ta.

Saakašvili sõnul võitleb Gruusia alates vabaduse saavutamise päevast enda püsimise nimel «põhjanaabri pidevast kallalekippumisest hoolimata».

Saakašvili sõnul on Gruusias oma reformide ja eduga positiivseks näiteks nõukogudejärgsele ruumile, ent samal ajal Venemaa seisukohalt väga halb näide.

«Nad (Vene võimud) soovivad, et Gruusia maakaardilt kaoks, sest kui Gruusia püsima jääb ja kui Gruusia jätkab, siis on see Venemaa praeguse valitsuse seisukohalt halvaks näiteks kõigile teistele, kaasa arvatud Venemaa enda rahvas,» kinnitas Saakašvili.

«Sovetism ja postsovetism ei ole saatus. Organiseeritud kuritegevus ja vägivald pole saatus. Orjus ei ole saatus. «Piiratud suveräänsus», nagu Brežnev seda kunagi defineeris ja kuidas Putin on selle ümber kujundanud, pole saatus. Me kõik oleme siin vabad rahvad ning meie tulevik sõltub meist,» kinnitas Gruusia riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles