Kohus andis loa võtta Kotka arvatav lapseröövija vahi alla

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soome Kymenlaakso ringkonnakohus andis loa võtta vahi alla 8-aastase tüdruku röövimises kahtlustatav mees.

Komissar Juha Junkkari soovis arutada juhtunut kinniste uste taga, et mitte seada ohtu poolelioleva loo lõplikku lahendamist, vahendas mtv3.fi.

«Praeguses etapis me motiivi veel ei kommenteeri. Mees on teinud uurijatega koostööd ja rääkinud juhtunust üksikasjalikult. Ta on käitunud rahulikult,» rääkis Junkkari MTV3 uudistele.

Politseinikud uurivad teisipäeval Kotka lähistel Tavastilas aset leidnud röövimist kui vabaduse võtmist. Kahtlusalune on 1990. aastal sündinud soomlane, kel pole kuritegelikku tausta.

Väike tüdruk sõitis üleeile rattaga koolist koju, kui ta ootamatult ühte kaubikusse tõmmati. Intsident leidis aset Tavastila külas kell 12.50, kui laps oli jõudnud päris kodu lähedale. Kuna ta koju ei saabunud, võttis ema kohe ühendust politseiga.

Laps oli oma mobiiltelefoniga saanud varem ühendust nii emaga kui hädaabikeskusega. Politseinikud tegidki mobiiltelefoni abil kindlaks tema asukoha.

Laps leiti üles kolm tundi pärast kadumist ühest lukustatud suvilast Pernoos. Politseinike kommentaaride järgi oli ta olusid arvestades päris reibas.

Tüdruku röövinud mees saadi kätte mitu tundi hiljem. Ta võttis teo omaks sama päeva õhtul aset leidnud ülekuulamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles