Savi: ELi ja USA suhetes on alanud uus ajastu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Peeter Langovits

Euroopa Parlamendi liige Toomas Savi tunnustas täna Euroopa Parlamendi täiskogu istungil peetud kõnes president Obama avaldust, et Ameerikal ei ole paremat partnerit kui Euroopa, märkides tunnete vastastikkust.

«President Obama valimisvõit märgib uue peatüki algust transatlantilistes suhetes, mis on näinud tõsiseid tagasilööke,» ütles Toomas Savi, viidates Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide suhete jahenemisele George W. Bushi ametiajal, vahendas Savi pressiesindaja.

«Euroopa Parlamendi Kanada delegatsiooni aseesimehena pidin ma ühel hetkel isegi tunnistama olukorda, kus Kanada tegutses vahendajana Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide vahel,» märkis Savi.

Toomas Savi tervitas president Obama pühendumist diplomaatiale suhetes Iraani Islamivabariigiga.

«Samas, Vaba Iraani Sõprade ühenduse toetajana loodan, et läbirääkimistesse kaasatakse ka Iraani demokraatlik opositsioon,» lisas Toomas Savi, rõhutades kõneluste läbipaistvuse olulisust kõigis aspektides.

Toomas Savi avaldas lootust, et uus ajastu Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide suhetes laieneb ka USA suhetele kolmandate riikidega.

«Euroopa poolt president Obamale seatud lootused peavad nüüd tegudega õigustatud saama,» lõpetas Toomas Savi sõnavõtu transatlantiliste suhete arutelul Euroopa Parlamendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles