Hiina saatkonda Jaapanis saadeti kuul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Hiina saatkonna ees Tokyos.
Politseinikud Hiina saatkonna ees Tokyos. Foto: SCANPIX

Hiina saatkond Tokyos sai posti teel kuuli, mille saatjaks öeldi olevat Jaapani peaminister, teatasid politsei ja meedia täna.

Vintpüssikuuliga ümbrik jõudis saatkonda eile hommikul, vahendas Jinji Press.

Peaministri kantselei pressiesindaja ütles vaid seda, et valitsusjuht ei saatnud kuuli, ning keeldus edasisi samme täpsustamast.

Kahe riigi suhted on järsult halvenenud territoriaalvaidluse tõttu, mille keskmes on asustamata saared Ida-Hiina meres. Saari tuntakse Jaapanis Senkaku ja Hiinas Diaoyu nime all.

Märganud, et ümbrikul oli saatja aadressiks kirjutatud «Yoshihiko Noda», viisid saatkonnatöötajad ümbriku politseisse, vahendas Jinji uurimisega seotud allikatele viidates. Ümbrikus ei olnud kirja.

«See vastab tõele, et saatkonda saadeti kuulisarnase esemega ümbrik,» ütles politsei pressiesindaja. «Politsei uurib, kas see oli päris kuul.»

Territoriaalvaidlus ägenes kahe nädala eest pärast Jaapani valitsuse otsust osta kolm saart senistelt eraomanikelt ära. Nii Hiinas kui Taiwanil on toimunud kohati vägivaldsed Jaapani-vastased protestid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles