Silja Galaxy pardalt hüppas merre mees

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Galaxy
Reisiparvlaev Galaxy Foto: Toomas Huik

Ööl vastu tänast hüppas reisiparvlaevalt Silja Galaxy merre mees, keda vaatamata ligi neli tundi kestnud otsingutele ei leitud.

Turu merepäästekeskuse andmetel kukkus mees merre veidi enne kella 1.30, kui laev asus ligi 20 kilomeetrit Mariehamnist lõunas, vahendas iltalehti.fi. Tallinki pressiesindaja täpsustas, et tegemist polnud mitte kukkumise, vaid hüppamisega.

Merepäästeülem Jarmo Fragnen rääkis, et intsidenti nägi pealt päris mitu inimest ja nii sai hõlpsasti ära määratleda piirkonna, kust teda otsida. «Otsinguid raskendasid tugev lainetus, kõrged lained ja pimedus. Inimese otsimine merest on alati keeruline,» rääkis ta.

Hädakutsung edastati piirkonnas viibinud laevadele ja nii võttis mehe otsingutest osa neli reisilaeva. Soome ja Rootsi merepäästekopterid ei saanud sündmuskohale lennata tormi tõttu. Viimased tunnid otsiti inimest kolme väiksema laeva kaasabil.

Merepäästekeskus otsustas pisut enne kella 6 otsingud lõpetada.

Piirivalveameti esindaja rääkis telekanalile MTV3, et otsingud keskendusid suhteliselt väiksele piirkonnale, sest kukkumist nägi pealt mitu inimest ja ka Silja Galaxy meeskond reageeris häirele kiiresti.

Tallink Gruppi kuuluv Silja Galaxy kurseerib Turu-Stockholmi liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles