Facebookis avaldatud pilt viis Bangladeshis tõelise mürglini

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maha põletatud Shima Bihari tempel Kagu-Bangladeshis Ramu linnas.
Maha põletatud Shima Bihari tempel Kagu-Bangladeshis Ramu linnas. Foto: SCANPIX

Budisti avaldatud pilt sotsiaalvõrgustikus Facebook ärritas Bangladeshis moslemeid ja viis ööl vastu tänast vägivallatsemisele, mille käigus põletati budausuliste templeid ja kodusid.

Ametivõimude väitel osales riigi kaguosas puhkenud märatsemistes 25 000 inimest, vahendas AFP. Rama linnas ja selle lähedal asuvates külades põletati maha vähemalt viis templit ja sadakond kodu.

Piirkonda ülem Joinul Bari rääkis, et moslemeid solvanud pilti Facebooki riputanud budist elab ju kõnealuses paigas.

Ametivõimud palusid avaliku korra taastamiseks abi sõjaväelt ja piirivalvelt. Ajutiselt keelati rahutus piirkonnas ära igasugused rahvakogunemised.

Praegu pole teada, et kas keegi sai viga või kas politsei mõne mürgeldaja ka vahi alla võttis.

Bangladeshis elab 153 miljonit inimest, kellest budiste on napilt üks protsent. Nad elavadki peamiselt riigi kaguosas ja seda budausulise Myanmari (Birma) piiri lähistel.     

Bangladeshis on varem leidnud aset kokkupõrkeid hindude ja moslemite vahel, kuid arveteklaarimised budistidega on ülimalt harvad.

Sarnaselt muu islamimaailmaga avaldati eelmisel nädalal Bangladeshis meelt prohvet Muhamedist tehtud pilavideo tõttu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles