Erdoğan kutsub Hiinat, Venemaad ja Iraani lõpetama Süüria toetamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğani näopildiga rosetid erakonna kongressi osaliste jaoks.
Recep Tayyip Erdoğani näopildiga rosetid erakonna kongressi osaliste jaoks. Foto: SCANPIX

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan kutsus täna Hiinat, Iraani ja Venemaad lõpetama Süüria presidendi Bashar al-Assadi toetamine ning hoiatas, et «ajalugu ei andesta teile».

«Palun muutke meelt. Ajalugu ei andesta neile, kes on asunud nende jõhkrate režiimide poolele,» ütles Erdoğan oma erakonna Õigluse ja Arengu Partei (AK) kongressil.

Assadi kunagisest liitlasest Erdoğanist on saanud Süüria režiimi äge kriitik seoses veriste repressioonidega, millega Damaskus üritab rahvaülestõusu maha suruda.

Venemaa ja Hiina on tõkestanud ÜRO Julgeolekunõukogus kolm Süüria-vastast resolutsiooni ning šiiitlik Iraan on Süüria suurim liitlane. Mitu lääneriiki süüdistab Teherani Süüria režiimi relvadega varustamises.

Türgi toetab ülestõusnuid ning on andnud varjupaika umbes 91 000 süürlasele, kes elavad piiri lähedal põgenikelaagrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles