Moskva kohus arutab täna Pussy Rioti edasikaebust

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangi mõistetud Pussy Rioti liikmed (vasakult) Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš augustis Moskva kohtus.
Vangi mõistetud Pussy Rioti liikmed (vasakult) Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš augustis Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Moskva kohus kuulab täna punkansambli Pussy Riot vangistatud liikmete edasikaebust, kuid naiste toetajad ei looda enamat kui vabadusekaotuse mõningast lühendamist.

Kolm naist, kes veebruaris Vene pealinnas Lunastaja Kristuse kirikus Vladimir Putini vastase laulu esitasid ja augustis selle eest kaheks aastaks vangi mõisteti, saavad ise osaleda Eesti aja järgi kell 10 algaval istungil Moskva Hamovniki kohtus, vahendas AFP.

Kuna kohus ei vaata üle kogu kaasust, on võimalik, et otsus apellatsiooni osas tehakse teatavaks juba täna. Naiste advokaatidel aga suuri ootusi pole.

«Meil pole praktiliselt mingit lootust, et süüdimõistmist muudetakse. Maksimum, mida me saame loota, on karistuse vähendamine poole aasta võrra,» ütles advokaat Violetta Volkova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles