Moskva kohus lükkas Pussy Rioti apellatsiooni arutamise edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti vangistatud liikmed täna Moskva kohtus puuris istumas.
Pussy Rioti vangistatud liikmed täna Moskva kohtus puuris istumas. Foto: SCANPIX

Vene kohus lükkas täna punkbändi Pussy Riot kolme vangi mõistetud liikme apellatsiooni arutamise edasi, kuna ansambli üks liige vallandas oma advokaadid.

Kohus koguneb apellatsiooni arutama järgmisel kolmapäeval, 10. oktoobril.

Pussy Rioti kolm liiget mõisteti augustis kaheks aastaks vangi seoses president Vladimir Putini vastu suunatud punkpalvusega Moskva Kristuse Lunastaja peakirikus.

Bändi üks liige Jekaterina Samutsevitš teatas tänase istungi algul, et vallandas oma kolm advokaati erimeelsuste tõttu. Samutsevitši sõnul on ta uue advokaadi juba leidnud, kuid pole temaga veel lepingut allkirjastanud.

Tolokonnikova abikaasa Pjotr Verzilov ütles enne tänast kohtuistungit, et kahtleb apellatsiooni edukuses.

Prokurör nimetas sammu venitamistaktikaks.

22-aastane Nadežda Tolokonnikova, 24-aastane Maria Aljohhina ja 30-aastane Samutsevitš vahistati tänavu märtsis, mitu nädalat pärast ülesastumist kirikus, kus nad palusid Neitsi Maarjat, et see päästaks Venemaa Putinist. Putin valiti märtsi alguses kolmandaks ametiajaks presidendi kohale. Augustis toimunud kohtuprotsessi ajal ütlesid ansambli liikmed, et protestisid õigeusu kiriku toetuse vastu Putinile ega tahtnud solvata usklike tundeid.

Noorte naismuusikute vangimõistmine vallandas hukkamõistulaine kogu maailmas, ent on lõhestanud Vene ühiskonna, kus õigeusukirikul on mõjuvõimas roll.

Eile teatas Vene õigeusu kirik, et ansambel väärib halastust, kui nad asuksid vaimse ümbersünni teele ja oma pattu kahetseksid.

Peaminister Dmitri Medvedev ütles septembri keskpaigas, et kolmele naisele piisab seni vanglas veedetud ajast.

Täna kogunesid kohtu ette nii Pussy Rioti toetajad kui ka vastased. Viimased, kellel olid kaasas täispuhutavad näokatetes nukud, teatasid, et protestivad Pussy Riotile auhindu jagavate rahvusvaheliste organisatsioonide vastu.

Pussy Rioti ühe liikme Tolokonnikova abikaasa Pjotr Verzilov ütles enne tänast kohtuistungit, et kahtleb apellatsiooni edukuses.

«Meil pole kunagi olnud Vene riigi suhtes lootust. Meil ei jää üle muud, kui jätkata avalikku kampaaniat, et juhtunule tähelepanu tõmmata,» ütles Verzilov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles