Tõmošenko kirjutatakse haiglast välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko toetajad 12. septembril pealinnas Kiievis.
Julia Tõmošenko toetajad 12. septembril pealinnas Kiievis. Foto: Scnapix

Ukraina vangi mõistetud endine peaminister Julia Tõmošenko teatas täna, et sai kinnipidamisametilt teate tema ravi lõpetamisest ja haiglast väljakirjutamisest.

«Praegu, neil minutitel, mil ma seda pöördumist kirjutan, keevitatakse mu ümber uut puuri kokku, et murda mind ja mu tahet, pannakse trelle juurde, korjatakse ära esmatarbeesemeid, tualett keerati ööseks lukku ning kolmekordistati mu valvurite hulka. Kinnipidamisamet andis mulle paberi ravi lõpetamisest ja haiglast väljakirjutamisest nagu järjekordse kättemaksu mu seisukoha eest,» on öeldud Tõmošenko avalduses, mille luges täna Harkivi haigla juures ette tema advokaat Aleksandr Plahhotnju.

Tõmošenko alustas 28. septembril haiglas protestiaktsiooni, keeldudes naasmast vangla palatisse, ning veetis kaks ööpäeva ukse ees põrandal.

Ukraina kohus mõistis Tõmošenko mullu seitsmeks aastaks vangi ametivolituste väidetava ületamise eest 2009. aastal Venemaaga gaasilepingute sõlmimisel. Samuti on tema suhtes algatatud veel mitu kriminaaluurimist.

Tõmošenko ja lääneriigid peavad kohtuasju teda presidendivalimistel napilt võitnud Viktor Janukovõtši poliitiliseks kättemaksuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles