Ivanišvili kutsus Saakašvilit tagasi astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bidzina Ivanišvili täna Thbilisis toimunud pressikonverentsil.
Bidzina Ivanišvili täna Thbilisis toimunud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Gruusia miljardärist opositsiooniliider Bidzina Ivanišvili ütles täna, et president Mihheil Saakašvili peaks pärast kaotuse tunnistamist otsustava tähtsusega parlamendivalimistel riigipea ametist tagasi astuma.

«Ainsaks õigeks otsuseks oleks Saakašvili jaoks praegu tagasi astuda,» ütles Ivanišvili oma valimisstaabis toimunud pressikonverentsil.

«Ta on teinud väga palju vigu ning kui ta kirjutab avalduse ja lahkub ametist, kuulutades välja erakorralised presidendivalimised, ning valitakse uue põhiseaduse alusel peaminister – siis läheb kõik korda. Vastasel juhul tekib palju probleeme,» osutas opositsiooniliider.

Ivanišvili lubas, et eelmise valitsuse ajal kuritegusid sooritanud ametnikud võetakse vastutusele.

«Endistele ametnikele süüdistusi ei esitata, välja arvatud need, kes panid toime kuritegusid. Nad võetakse vastutusele,» ütles ta.

Välispoliitilisi prioriteete tutvustades ütles ta, et soovib parandada suhteid Venemaaga, kuid lubas samal ajal NATOsse pürgimist jätkata, mis vihastas Moskvat ajal, kui Saakašvili partei võimul oli.

«Me peame normaliseerima suhted Venemaaga. Meie NATO liikmeks saamise strateegiat ei muudeta,» ütles ta.

«Kui minult küsida «Ameerika või Venemaa?», siis vastaksin, et meil on vaja häid suhteid kõigiga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles