Saakašvili ei kavatse presidendiametist taanduda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Üleeilsetel parlamendivalimistel lüüa saanud Gruusia võimupartei kinnitusel pole president Mihheil Saakašvilil kavas riigipeaametist tagasi astuda.

«Rääkida täna ennetähtaegsetest presidendivalimistest, see näitab lugupidamatust gruusia rahva suhtes ning rikub põhiseadust,» märkis võimupartei Ühtne Rahvuslik Liikumine liige ja parlamendi senine esimees David Bakradze uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Bakradze vastas sellega valimised võitnud opositsiooniühenduse Gruusia Unistus liidri Bidzina Ivanišvili eilsele üleskutsele, kes kutsus Saakašvilit üles riigipeaametist tagasi astuma, kuigi viimase ametiaeg kestab järgmise aasta oktoobrini.

«Ta (Saakašvili - toim) on teinud väga palju vigu ning kui ta kirjutab avalduse ja lahkub ametist, kuulutades välja erakorralised presidendivalimised, ning valitakse uue põhiseaduse alusel peaminister – siis läheb kõik korda. Vastasel juhul tekib palju probleeme,» märkis Ivanišvili.

Bakradze avaldas lootust, et üleskutse tagasiastumiseks oli lihtsalt valimisvõidust tingitud eufooria ning see ei vii kriisi ja vastandumiseni. Samuti lisas Bakradze, et vabad ja demokraatlikud valimised näitavad seda, mil määral on Gruusia Saakašvili üheksa-aastase võimuperioodi jooksul arenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles