Romney taganes oma kurikuulsast väitest

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney.
USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney. Foto: SCANPIX

Üleeilsest debativõidust uut indu saanud USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney tunnistas täiesti valeks oma salaja lindistatud väite, et ei hooli 47 protsendist ameeriklastest.

Romney üllatas president Barack Obamat oma jõulise esinemisega kolmapäevasel teledebatil, kus lubas riigipeaks saades võidelda keskklassi perede eest, kelle elujärg on Romney sõnul Obama otsuste tõttu halvenenud, vahendas AFP.

«Sadade, kui mitte tuhandete kõnede ja küsimuste-vastuste sessioonidega kampaania käigus on ilmselge, et aeg-ajalt ütled sa midagi, mis ei tule õigesti välja,» ütles Romney eile õhtul Fox Newsile. «Antud juhul ütlesin ma midagi, mis oli täiesti vale. Ma siiski usun absoluutselt, et minu elu on näidanud, et ma hoolin 100 protsendist.»

Romney tunnistas skandaali puhkedes, et tema avaldus ei olnud «elegantselt sõnastatud».

Uudisteportaal Mother Jones avaldas eelmisel kuul kevadel ühel Romney rahakogumisüritusel salaja filmitud video, milles presidendikandidaat rääkis, et 47 protsenti ameeriklastest ei maksa tulumaksu, peavad end ohvriteks ja hääletavad niikuinii Obama poolt, et ka edaspidi valitsuse abirahast sõltuda.

Romney tunnistas skandaali puhkedes, et tema avaldus ei olnud «elegantselt sõnastatud», kuid oma väite sisust ei taganenud.

Video ilmnemise järel hakkas Romney toetus küsitluste järgi kahanema, kuid tugev esinemine esimesel teledebatil kolmest on tema kampaaniale uut hoogu andnud. Paljude vaatlejate üllatuseks ei maininud Obama debatil kordagi oma rivaali «47 protsendi» väljaütlemist.

Obama nõunikud tunnistavad, et peavad üle vaatama oma strateegia järgmiseks, 16. oktoobril toimuvaks teledebatiks, kuid süüdistasid Romneyt räigete valede rääkimises kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles