Egiptuse liiklusõnnetuses suri 19 politseinikku

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna suri liiklusõnnetuses 19 Egiptuse politseinikku, kui neid vedanud masina juht kaotas Siinai poolsaarel juhitavuse, teatas riigimeedia.

Lisaks sai õnnetuses viga veel kuus politseinikku, teatas riiklik uudisteagentuur MENA. Liiklusõnnetusega seotud politseinikud kuulusid siseministeeriumi julgeolekujõududesse, mis on koos sõjaväega võidelnud poolsaarel tegutsevate ja ohvriterohkeid rünnakuid korraldanud islamimässulistega.

Lisaks teatasid julgeolekuametnikud, et Siinais toimus teinegi intsident – El-Arishi linnas lõppes tulevahetus politseiniku ja kurjategija surmaga, kui viimane üritas röövita raha transportivat sõidukit. Ametnike sõnul ei olnud toimunu seotud islamistide viimasel ajal sagenenud rünnakutega politseile ja sõjaväele.

Hõredalt asustatud poolsaarel võib leida küll riigi edukamaid rannakuurorte, kuid sellest on saanud ka islamiäärmuslaste, narkokaubitsejate ja salakaubavedajate keskus. Mässuliste augustis korraldatud varitsuse järel, milles suri 16 sõdurit, alustas Egiptuse sõjavägi nende vastu tanke ja helikoptereid kaasavat enneolematut suuroperatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles