Vene diplomaat: Vene ja Lääne suhted on lähenemas ohtlikule piirile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadik Euroopa Liidu juures  Vladimir Tšižov.
Vene suursaadik Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov. Foto: SCANPIX

Vene suursaadik Euroopa Liidu juures on seisukohal, et Moskva ja Lääne suhted on Ukraina konflikti tõttu lähenemas ohtlikule piirile.

«Läheneme olulisele piirjoonele, mille taga on ebakindel ja riskiderohke tulevik,» ütles Vene diplomaat Vladimir Tšižov reedel.

Tema sõnul on USA ja mitme EL-i liikmesriigi argumendid Ukraina relvastamisest ohtlikud ja irratsionaalsed. «See on esimene märk sellest, kui kaugele olukorra halvenemine on läinud,» ütles Tšižov mõttekoja Euroopa Poliitikauuringute Keskus (Centre for European Policy Studies - BNS) üritusel «Rohkem või vähem Euroopat?».

Tšižov jäi eriarvamusele oma oponendi, Austria ekskantsleri Wolfgang Schüsseliga, kelle sõnul kukutati septembris sõlmitud Minski relvarahulepped läbi. «Ilma Minsk 1 poleks olnud Minsk 2,» lausus ta.

Ta ei nõustunud ka väitega, et Minski 2 rakendamise esimene nädal, mil Ukraina separatistid hõivasid Debaltseve ja mitu ümbritsevat asulat, oli «täielik katastroof».

«Ma ei tea ühtegi ideaalset lahendust vägivaldsele konfliktile. Alati on keegi, kes üritab leppeid nurjata,» lausus Vene diplomaat. «Ma ei tahaks olla küüniline, sest palju inimesi sai seal surma. Debaltseves juhtunu on muutnud sõjalise olukorra kohapeal selgemaks ja lihtsamaks. See võimaldas mõlemal poolel, ehkki vastumeelselt, peatada tulistamine ja alustada raskerelvastuse tagasitõmbamist,» ütles Tšižov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles