Valge Maja: USA ja Euroopa on valmis suurendama survet Venemaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatleja Ida-Ukrainas Druživkas. Suurriikide juhid rõhutasid vajadust suurendada OSCE monitooringutegevust konfliktipiirkonnas.
OSCE vaatleja Ida-Ukrainas Druživkas. Suurriikide juhid rõhutasid vajadust suurendada OSCE monitooringutegevust konfliktipiirkonnas. Foto: SCANPIX

USA ja Euroopa on valmis kooskõlastama oma samme Venemaa suhtes, kui Minski kokkulepped Ukraina konflikti leevendamiseks peaksid ebaõnnestuma, teatas Valge Maja teisipäeval pärast president Barack Obama videokonverentsi Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia liidrite ning Euroopa Liidu juhiga.

«Nad kinnitasid valmisolekut kiireks ja kooskõlastatud tegevuseks, tõstmaks märkimisväärselt hinda Minski kokkulepete tõsiste rikkumiste eest, või olukorras, kus [Ida-Ukraina] separatistid teevad Venemaa toetust kasutades katseid uusi territooriume hõivata,» ütles Valge Maja avalduses.

USA ja Euroopa juhtriikide liidrid leppisid kokku vajaduses anda Ukrainale finantsabi, kutsusid Ukraina konflikti kõiki osapooli hoiduma vaenutegevusest, rõhutasid vajadust suurendada Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) monitooringutegevust konfliktipiirkonnas.

Videokonverentsist osavõtjad kinnitasid valmisolekut aidata Ukrainal majandusprobleeme lahendada.

Videokonverentsil osalesid lisaks Obamale Briti peaminister David Cameron, Prantsuse president François Hollande, Saksa kantsler Angela Merkel, Itaalia peaminister Matteo Renzi ja Euroopa Liidu president Donald Tusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles