Putin käskis uurijail rohkem poliitilisi kuritegusid avastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin käskis siseministeeriumil tõsta kuritegude avastamise astet ja pöörata erilist tähelepanu poliitilise tagamaaga kuritegudele.

«Venemaa peab lõpuks vabanema niisugustest tragöödiatest, nagu me teiega just nüüdsama üle elasime ja nägime: ma pean silmas Boriss Nemtsovi jultunud mõrva pealinna südames,» ütles Putin täna siseministeeriumi kolleegiumil.

Riigijuhi sõnul tuleb ennekõike tõsta kuritegude, nii uute kui ka aastatetaguste, avastamise taset.

«Siin on tõepoolest vaja kardinaalset murrangut, uut töö kvaliteeti nii siseministeeriumi organites kui ka kogu õiguskaitsesüsteemis. Kõige tõsisemat tähelepanu tuleb pöörata kõmulistele kuritegudele, sealhulgas neile, millel on poliitilised tagamaad,» ütles Putin.

Möödunud reedel lasti Moskvas Kremli müüride all maha opositsiooniliider Boris Nemtsov. Tapjad põgenesid sündmuskohalt. Ehkki Vene meedias ringleb erinevaid teooriaid Nemtsovi tapmise kohta, peetakse seda siiski eelkõige selgelt poliitiliselt motiveeritud kõrvaldamiseks. 

Putin teatas peagi pärast mõrva toimumist, et vaatab isiklikult, et toimuks põhjalik uurimine. 

Kremli-kriitikud seostavad Nemtsovi tapmist Venemaa võimuladvikuga.

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) juht Aleksandr Bortnikov kinnitas täna ajakirjanikele, et Boriss Nemtsovi mõrvaloos on kahtlustatavad täiesti olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles