Saksa prokuratuur: Lubitz varjas haigust tööandja eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Düsseldorfis, kus Andreas Lubitzil oli korter.
Maja Düsseldorfis, kus Andreas Lubitzil oli korter. Foto: SCANPIX

Düsseldorfi prokuratuuri kinnitusel võttis Germanwingsi kaaspiloot Andreas Lubitz regulaarselt ravimeid ja varjas haigust tööandja eest ning oleks pidanud katastroofipäeval olema haiguslehel.

Saksa väljaanded Bild ja Spiegel kirjutasid täna varem, et psüühikaprobleemide all kannatanud Lubitz võttis ravimeid.

Prokuratuur kinnitas neid andmeid, sest uurijad said selle kohta kinnitust lenduri kodust leitud dokumentidest, vahendas Reuters. Materjalide täpsem läbivaatamine võtab veel aega.    

«Konfiskeeritud dokumendid viitavad haigusele ja sellele vastavale ravile,» seisab prokuratuuri teates. Mingit hüvastijätukirja tema kodust ei leitud, vahendas Reuters.

Leitud paberite seas olid haigusleht ja töövõimetustõend, mis oli katki rebitud. «See toetab oletusi, et ta varjas haigust tööandja ja kolleegide ees,» vahendas Reuters prokuratuuri.

Prokuratuuri kinnitusel ei leitud mingeid viiteid poliitilistele ega usulistele motiividele.

Germanwingsi emaettevõte Lufthansa oli varem kinnitanud, et Lubitz oli 100-protsendiliselt korras, et lennata.

Eksperdid otsisid läbi tema vanemate kodu Montabauris ja mehe korteri Düsseldorfis, kust viisid ära materjale kottide ja kastidega.

Teisipäeval Prantsuse Alpides juhtunud lennukatastroofis hukkus 150 inimest. Uurijate oletusel oli tegemist Lubitzi tahtliku teoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles