Vene opositsionäär: Nemtsovi mõrvapaiga rüvetamine on provokatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Moskvas Bolšoi Moskvoretski sillal 9. märtsil. Opositsionäär Boriss Nemtsov mõrvati seal 27. veebruari hilisõhtul.
Lilled Moskvas Bolšoi Moskvoretski sillal 9. märtsil. Opositsionäär Boriss Nemtsov mõrvati seal 27. veebruari hilisõhtul. Foto: SCANPIX

Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi mõrvapaiga rüüstamine laupäeval on provokatsioon, ütles Nemtsovi erakonnakaaslane Ilja Jašin.

«Usun, et see oli provokatsioon,» sõnas opositsioonierakonna Rahvavabaduse Partei (RPR-PARNAS) ja Solidaarsuse koalitsiooni üks juhte Jašin.

«Kui see olnuks linnavalitsuse ametnike kätetöö, siis oleks töölised kandnud vormiriietust ja linnapea kantselei oleks tehtut avalikult selgitanud,» lisas ta.

«See on veel üks katse rüvetada Nemtsovi surmapaika.» Improviseeritud memoriaali üritati hävitada ka 24. märtsil.

«Ametliku reaktsiooni puudumine ka eelmise rüvetamise suhtes sidus lahti nende isikute käed, kellele meeldib meie kadunud kolleegi solvata.»

«Olen kindel, et rahva mälestusmärk eksisteerib pikka aega: sellised provokatsioonid mobiliseerivad inimesi ja nad jätkavad lillede toomist,» lausus Jašin.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Jašini sõnul kogutakse allkirju palvekirjale, millega soovitakse sillale paigutada Nemtsovi mälestustahvel. Palvekiri esitatakse võimudele pärast 40 päeva möödumist poliitiku surmast.

Inimesed jätkasid laupäeval mõrvapaigale lillede viimist, ütles raadiojaama Ehho Moskvõ juht Aleksei Venediktov Instagrami vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles