Armeenia pere tapnud Vene sõduri üle mõistetakse kohut Vene baasis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda, kui ka kuuekuune Sergei Avetisjan suri, viisid inimesed Jerevani Vabaduse väljakule tema mälestuseks lilli, küünlaid ja mänguasju.
Pärast seda, kui ka kuuekuune Sergei Avetisjan suri, viisid inimesed Jerevani Vabaduse väljakule tema mälestuseks lilli, küünlaid ja mänguasju. Foto: STRINGER/REUTERS

Armeenias seitsme inimese tapmises süüdistatava ja teo väidetavalt omaks võtnud Vene sõjaväelase Valeri Permjakovi kohtuprotsess viiakse läbi Armeenias asuvas, kuid Venemaale kuuluvas Gjumri sõjaväebaasis, ütles Vene parlamendisaadik Leonid Slutski.

«Sõjaväetribunal viiakse läbi 102. baasi territooriumil,» ütles riigiduuma SRÜ asjade komisjoni esimees pühapäeval Gjumris ajakirjanike küsimustele vastates, olles enne seda viinud lilli mõrvatud armeenlaste haudadele.

Armeenia ajakirjanikud tegid etteheiteid, et neid ei ole uurimise kulust ega kohtuprotsessi toimumiskohast informeeritud.

Slutski ei osanud öelda, kas tulevad avatud või kinnised istungid, kuid märkis, et tema parlamendiliikmena eelistaks avalikku kohtumõistmist.

Selle aasta 12. jaanuaril tapeti Gjumris ühe perekonna kuus liiget, sealhulgas kaheaastane laps. Ellu jäänud kuuekuune poiss viidi raskes seisundis haiglasse, kuid 19. jaanuaril ta suri.

Mitmikmõrva võttis omaks Vene väebaasis teeninud Permjakov.

Pere noorima liikme, hiljem haiglas surnud kuuekuuse põnni matused.
Pere noorima liikme, hiljem haiglas surnud kuuekuuse põnni matused. Foto: STRINGER/REUTERS
Protestimeeleavaldusele Vene saatkonna juures Jerevanis tulid pärast seda mitmikmõrva tuhanded inimesed. Fotod: Scanpix
Protestimeeleavaldusele Vene saatkonna juures Jerevanis tulid pärast seda mitmikmõrva tuhanded inimesed. Fotod: Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS
Meeleavaldaja ja märulipolitseinikud 15. jaanuaril Gjumri Vene konsulaadi ees.
Meeleavaldaja ja märulipolitseinikud 15. jaanuaril Gjumri Vene konsulaadi ees. Foto: KAREN MINASYAN/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles