Boehner: Valge Maja oli Netanyahu vastu liiga vaenulik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu esinemas USA Kongressis. Vasakul John Boehner.
Benjamin Netanyahu esinemas USA Kongressis. Vasakul John Boehner. Foto: ALEX WONG/AFP

USA presidendi Barack Obama administratsioon demonstreeris Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu vastu laiduväärset vaenulikkust, ütles esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner pühapäeval.

Boehner, kes kutsus Netanyahu märtsi alguses Ühendriikide kongressi kahe koja ühisistungile kõnet pidama, mis Valget Maja ärritas, ütles telekanali CNN saatele «State of the Union» («Olukorrast riigis»), et tema hinnangul on administratsiooni ilmutatud vaenulikkus Netanyahu vastu laiduväärne.

«Leian, et surve, mida nad on talle viimase nelja-viie aasta jooksul pannud, viis ta punkti, kus ta pidi häält tegema. Ma ei saa teda selles süüdistada,» lausus kongressi tähtsaim vabariiklane.

Boehner külastab peatselt Iisraeli. Visiit kavandati tema väitel mitme kuu eest.

«Ma ei kirjeldaks seda auringina,» lisas ta.

Netanyahu võitis Iisraeli 17. märtsi ennetähtaegsed parlamendivalimised. Tema erakond Likud kogus 120-kohalises parlamendis 30 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles