USA: Iraani tuumakõnelustel on otsuste tegemise aeg nüüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riigidepartemangu pressiesindaja Marie Harf.
USA riigidepartemangu pressiesindaja Marie Harf. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Iraani tuumakõnelustel on otsuste tegemise aeg nüüd ja USA peab oma valikuvõimalused tõsise pilguga üle vaatama, kui lepet ettenähtud tähtajaks ei sõlmita, ütles USA välisministeeriumi pressiesindaja Marie Harf esmaspäeval.

Vastuseks küsimusele, mis saab siis, kui lepet ettenähtud tähtajaks ei sõlmita, ütles Harf: «Ma ei taha tulemuste kohta ennustusi teha.»

«Nüüd on tõeliselt otsuste tegemise aeg,» lisas ta.

Sellest hoolimata ei kavatse Washington halva leppe sõlmimiseks tormata, rõhutas pressiesindaja.

Iraan  ja kuus suurriiki - USA, Prantsusmaa, Suurbritannia, Hiina, Venemaa - ja Saksamaa (P5+1 riigid) peavad kõnelusi Teherani vastuolulise tuumaprogrammi üle püsiva leppe sõlmimiseks. Praeguseni kestev kõnelustevoor Lausanne'is algas neljapäeval, tuumakõneluste raamleppe tähtaeg on 31. märts.

Iraan nõustus 2013. aasta novembris allkirjastatud ajutise leppega vastutasuks sanktsioonide leevendamise eest rangete piirangutega oma tuumaprogrammile. See lepe jääb jõusse kuni 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles