Türgit tabas ulatuslik elektrikatkestus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tabas ulatuslik elektrikatkestus Türgi linnasid ja provintse, ka pealinna Ankarat ja suurimat linna Istanbuli. Viimases jäi osaliselt seisma trammi- ja metrooliiklus ning pimedusse mattusid ka kaubanduskeskused.

Lisaks lakkasid Istanbulis töötamast foorid, see tõi omakorda kaasa ummikud kesklinna piirkonnas.

Türgi elektri ülekandeteenust osutav ettevõtja TEIAS sõnul põhjustasid katkestuse probleemid ülekandeliinides. Ettevõtte teatel on nüüdseks Ankaras ja Istanbulis taastatud elektriühendus 15 protsendi ulatuses. Elekter on nüüd olemas parlamendihoones ja osades metroojaamades.

Riigi peaministri Ahmet Davutoğlu sõnul uuritakse praegu elektrikatkestuse põhjuseid ning ta ei välistanud ka sabotaaži. Siiski ütles Davutoğlu, et tõenäoliselt seisneb probleem ülekandeliinides, kirjutab Reuters.

«Meie peamiseks eesmärgiks on praegu elektrivõrk taas tööle saada. Tegu pole juhtumiga, mida me sageli näeme,» ütles Davutoğlu. «Praegu ei oska ma öelda, kas terrorism on tõenäoline või ebatõenäoline variant. Ka ei saa välistada küberrünnakut,» lisas ta.

Türgi ringhäälingu NTV sõnul anti elektrikatkestustest teada 81st provintsist 40s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles