Kreeka asepeaministri sõnul võidakse korraldada uued valimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka partei Uus Demokraatia toetaja Kreeka lippu lehvitamas.
Kreeka partei Uus Demokraatia toetaja Kreeka lippu lehvitamas. Foto: SCANPIX

Kreeka võib korraldada rahvahääletuse või isegi uued parlamendivalimised, kui läbirääkimised võlausaldajatega ummikusse jooksevad, ütles asepeaminister Giannis Dragasakis laupäeval ajalehele To Vima.

Minister kinnitas siiski, et esmajoones üritatakse läbirääkimistel kokkuleppele jõuda.

Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi ütles laupäeval, et Kreeka peab palju rohkem ära tegema vastuvõetava plaani nimel Euroopa Liidu täiendava rahastuse saamiseks.

«Vastus on Kreeka valitsuse kätes ... Praegu on vaja rohkem tööd, palju rohkem tööd ja sellega on kiire,» lausus ta Washingtonis.

USA rahandusminister Jacob Lew hoiatas reedel, et Euroopa ja maailma majandused võivad seista silmitsi ebakindlusega, kui Euroopa Liidu läbirääkimised Kreeka täiendava rahastamise küsimuses ebaõnnestuvad.

Lew rõhutas kohtumisel eurotsooni juhi ja Hollandi rahandusministri Jeroen Dijsselbloemiga, et Kreekal on aeg nõustuda kõikehõlmava reformipaketiga.

Lew ja Dijsselbloem kohtusid Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Maailmapanga kevadistungi raames, kus ametnikud rõhutasid, et Ateena peab nõustuma ja panustama võtmetähtsusega reformidele, et saada abipaketi viimane osamakse 7,2 miljardit dollarit.

Kreeka läbirääkijad kohtuvad laupäeval Brüsselis Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja IMF-i ning Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) esindajatega.

USA president Barack Obama avaldas reedel samuti Ateenale survet.

«Kreeka peab käivitama reforme,» ütles ta Valges Majas ühisel pressikonverentsil Itaalia peaministri Matteo Renziga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles